Fundaţia Csíki 

          RO  |  HU   |  EN   

 


        

1. Curs de fabricarea pâslei

Organizăm cursuri continuu pe tot parcursul anului in Pensiunea Csiki din Miercurea Ciuc.
Mai multe informaţii.2. Iniţiative de dezvoltare a comunitaţii: antreprenoriat social!

Fundaţia Csiki a iniţiat o afacere sociala in Avrameşti, într-o comuna apropiată de oraşul Cristuru Secuiesc, în judeţul Harghita. Oameni harnici locuiesc şi în aceste meleaguri, ocratând tradiţiile şi având o viaţă sustenabilă. Ridicarea nivelului de viaţă a oamenilor, prin folosirea resurselor şi valorilor regiunii. Am început o afacere socială âmpreună cu femeile din împrejurimi. Creem şi vindem lenjerie din materii prime naturale, brodate si dantelate cu mâna, folosind technici si ornamentaţii tradiţionale maghiare. Ţelul aceste antreprenoriat este acela de a ocrotii know-howul tradiţional, de a genera venituri familiilor din mediul rural şi a înflorii satele. Un fotografier recunoscut, pe numele de David Botond, a făcut o serie de fotografii cu cămăşile de noapte create. Dacă vă plac creaţiile noastre puteţi face comanda, utilizând catalogul şi vă trimitem produsele prin curierat cu plata ramburs. Făcând comandă contribuiţi la succesul proiectului.

Aceasta primă iniţiativă a urmat şi alte încercări. Am început un proiect de cultivarea plantelor medicinale şi condimente organice. Prelucrăm pământul manual, utilizăm compost şi tratamente organice, uscarea plantelor se face intr-un uscător făcut local, şi împachetarea ceaiurilor şi a condimentelor se face cu măna, utilizănd forţă de muncă locală. Din plantele medicinale femeile din sat produc pernuţe şi brâu welness.

Pentru mai multe detalii, propuneri sau oferte de cooperare scrieţi-ne la adresa office@csikifoundation.org sau vă rugăm să ne contactaţi pe numărul de telefon 0727 217 647.

Topul Paginii