Csíki Alapítvány

          RO  |  HU   |  EN   

 


        

1. Nemezkészítő képzések

Egész évben folyamatosan szervezünk képzéseket a csíkszeredai Csíki Panzióban. További tudnivalók és a jelentkezési ív letölthetőek.2. Közösségfejlesztõ kezdeményezés: szociális vállalkozás!

A Csíki Alapítvány új szociális vállalkozást hozott létre Szentábrahámon, egy Székelykeresztúr melletti Hargita megyei székely faluban. Ezen a vidéken is szorgalmas emberek laknak, akik hûen õrzik hagyományaikat és egy csodás önfenntartó életmódban élnek. Több területen is érdemes a vidék értékeit és forrásait felhasználva az életminõség javításával foglalkozni. Helyi asszonyokkal közösen egy szociális vállalkozást indítunk. Természetes alapanyagokból, kézimunkával díszített (hímzett és csipkézett), és a magyar hagyományokból ihletett eredeti erdélyi fehérnemût készítünk és ajánljuk eladásra. Ezen kezdeményezés célja, hogy a még õrzött tudás, elismerést és hasznot kovácsoljon a vidék asszonyai számára, ez által tovább él a hagyomány és felvirágzik a vidék. Előállított termékeinkről egy udvarhelyszéki fotóművész, Dávid Botond, fényképeket készített. Rendelhetnek is, kérésre katalógust küldünk és az árut postázzuk. Rendelésével Ön is hozzajárul terveink sikeréhez.Ezen kezdeti tervünket egyéb kezdeményezések is követik. Elindítottunk egy bió gyógy- és fűszernövénytermesztés projektet is. A növényeket kézimunkával termesszük, komposztot és szerves növénykezelést használunk, a termést saját készítésű napszárítóval szárítjuk és a teafüveket és fűszereket kézzel csomagoljuk. Gyógyító hatásű párnákat és derékkötőket is varrnak a helyi asszonyok.


Várjuk megjegyzéseiket, ötleteiket, együttműködési szándékukat az office@csikifoundation.org címre, vagy telefonon a 0727 217 647-es számon.